Založ si blog

Stojíme na prahu 3. svetovej vojny?

Rusko vyhlásilo, že správa OSN o situácii v Sýrii neodráža realitu. Sýrska vláda na jej zverejnenie reagovala tlačovou konferenciou, na ktorej novinárom premietla filmy zachytávajúce vraždenie páchané protivládnymi skupinami. Či je pravda na jednej alebo druhej strane v tejto chvíli nie je zo skúseností z Líbye až tak podstatné. V každom prípade je zrejmé. že západné krajiny radi „bránia“ ľudské práva, len tam kde sa im to hodí, krvavé potlačenie protivládnych nepokojov v Jemene, či Bahrajne ich nechalo chladnými, zato podobná situácia v Líbyi, či Sýrii ich rozpálila do červena. Z mnohých strán zaznieva názor, že západ a USA sa snažia prekresliť mapu stredného východu a Severnej Afriky, ale ide naozaj len o to?

Po tom ako Sudán uzavrel dohodu s Čínou, zrazu západ začala trápiť humanitárna situácia v Darfúre a netrvalo dlho a Sudán bol rozdelený na severnú prevážne arabskú časť s pôvodnou – pro-čínskou vládou a nový Južný Sudán s prevážne černošským obyvateľstvom, ale hlavne s veľkou časťou sudánskych ropných polí. Bezpečnostný analytik Lawrence Freeman hovorí, že Rusko a Čína oprávnene s obavami sledujú vývoj situácie v Sýrii a Iráne, súčasný vývoj v tejto oblasti je vraj spôsobený anglickou doktrínou, ktorú si adaptovalo aj USA o zabránení ekonomického rastu Ruska a Číny. (Irán je momentálne zdrojom ropy pre Čínu číslo 2. )

Rusko na situáciu reagovalo vyhlásením, že prípadný útok na Sýriu a Irán by znamenal začiatok 3. sv. vojny a vyslalo do Sýrie časť severnej flotily, konkrétne lietadlovú loď Admirál Kuznecov a protiponorkový krížnik Chabanovsk, lode sprevádzajú dve ponorky okrem toho, podľa izraelských zdrojov pri pobreží Sýrie operujú tri ďalšie ruské lode určené pre radioelektronický prieskum a boj.

Čínsky generálmajor Zhang Zhaozhong prednášajúci na čínskej vojenskej univerzite sa vyjadril v zmysle, že Čína bude brániť Irán aj keby sa tento boj mal stať súčasťou tretej svetovej vojny.

Ani druhá strana nezaháľa. USA presunuli k sýrskym teritoriálnym vodám lietadlové lode USS Bush a USS Stennis, Kanada ponechala v stredozemnom mori fregatu HMCS Vancouver, ktorá sa predtým zúčastnila operácie v Líbyi. Britský minister zahraničia Hague prijal v Londýne delegáciu sýrskej prechodnej rady – obdobu líbyjskej prechodnej rady. V Turecku sa pripravuje „sýrska oslobodenecká armáda“ a podľa izraelských zdrojov „koalícia“ USA, Francúzska, Kanady, Kataru, Saudskej Arábie a Spojených Arabských emirátov vytvorila operačné a riadiace stredisko v tureckej provincii Hatay na hraniciach so Sýriou a pripravuje vytvorenie „nárazníkovej“ zóny v pohraničí Sýrie a  vytvorenie „humanitárnych“ koridorov v Sýrii. Podľa správ z Líbyie, sú do Turecka prepravovaní aj „revolucionári“ z Líbye pripravení „oslobodiť“ Sýriu.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 476197x
Priemerná čítanosť článkov: 3779x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy