Založ si blog

Gangstri v bielych plášťoch

V posledných dňoch sme boli svedkami situácie, ako malá skupiny ľudí dokáže beztrestne terorizovať všetkých obyvateľov štátu –  ukázalo sa, že demokratický štát nemá dostatok pák pre nastolenie poriadku a odvrátenie všeobecného ohrozenia plynúceho z konania v tomto prípade tzv. lekárov. Je to dôkaz toho, že v odvetviach ktorých činnosť, či skôr nečinnosť môže priamo ohroziť životy občanov je treba vykonať zásadné zmeny aby už k takýmto situáciam v budúcnosti neprišlo. Jedna možnosť je sprísniť právny systém smerom k totalite, ktorá si represiou dokáže vynútiť poslušnosť resp. v tomto prípade slušnosť správania niektorých občanov. Druhá možnosť – aktuálnejšia v našej situácii je – štát by mal časť nemocníc pretransformovať na vojenské – v takýchto zariadenia má väčšiu právomoc a možnosti riešiť krízové situácie a všetky ostatné nemocnice sprivatizovať – V súkromných zariadeniach budú majitelia viac dbať na to aby zamestnávali len lekárov so serióznym prístupom k práci a platy budú viac zohladňovať skutočný prínos toho-ktorého lekára pre nemocnicu.

 

Na záver pár osobných poznatkov

– prečo som nazval niektorých lekárov gangstri – pre mňa „lekár“ ktorý s vedomím, že má oddelenie plné chorých detí odíde na fingovanú PN je gangster.

– z prečítaných diskusii na webe som dospel k názoru, že lekári si myslia, že ich vzdelania je nejaké mimoriadne, radi ešte zdôrazňujú atestácie a pod. tu  musím konštatovať, že som absolvoval univerzitu, roky pracoval vo vývoji, permanentne sa dovzdelával aby som mohol ako vývojár držať krok s dobou a silne pochybujem, či by väčšina z vyššie spomenutých bola vôbec schopná zvládnuť štúdium, ktoré som absolvoval, mimochodom, keď som sa v živote stretol s rebríčkami obtiažnosti štúdia, nikdy som na čelných miestach nevidel medicínu, väčšinou kraľovali technické odbory ako elektrotechnika, či strojarina.

 – tretí osobný poznatok – prvý krát v živote som zvažoval, že dám vo voľbách hlas strane Smer, ale po tom čo predviedli v posledných dňoch – ako sa v kritických chvíľach pre štát postavili na stranu gangstrov – s mojim hlasom nemôžu počítať.

 

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477918x
Priemerná čítanosť článkov: 3793x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy