Založ si blog

Prehľad situácie v Líbyi.

V Tripolise prebiehajú boje v jednotlivých okrskoch – na jednej strane domobrana, členovia polície a armády, na druhej strane rebeli, medzi ktorými, podľa ruského zdroja v Tripolise sa stále viac objavujú bojovníci, ktorí podľa oblečenia a reči pochádzajú pravdepodobne z Pakistanu alebo Afganistanu.

V neustále bombardovanej Sirte trpiacej nedostatkom potravy a  elektriny,  obrancovia stále odrážajú výpady rebelov a dokonca vraj rozšírili priemer obranného kruhu okolo mesta.

 V Bani Walid – bašte kmeňa Warfala sa pripravujú, potom ako stroskotali aj posledné rokovania a mesto sa odmietlo vzdať rebelom, na útok rebelov. Doteraz sa do mesta snažili dostať len malé útočné skupiny prepravované k mestu vrtuľníkmi NATO. Obrancom sa podarilo všetky diverzné skupiny zničiť, zostrelili 2 vrtuľníky a jeden bezpilotný Predátor. 

Podľa zdroja z Británie, sa do vlasti vracia 173 príslušníkov 22. regimentu – SAS. Podľa rovnakého zdroja asi 35 členov SAS bolo zabitých v bojoch s Kaddáfiho lojalistami.

 PS: po internete sa šírili v pondelok správy, že v odvete za aktívnu účasť Katarských síl v Líbyi, bol na Katarského Emira spáchaný atentát, pri ktorom mal byť zranený a 8 členov jeho sprievodu zabitých, včera sa šírila správa, že zraneniu v nemocnici podľahol. Rodina Emira Sheikha Hamada bin Khalifa al-Thani v oficálnom stanovisku takéto tvrdenia odmietla.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 478275x
Priemerná čítanosť článkov: 3796x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy