Založ si blog

Vrahovia z nemocnic – šialenstvo eutanázie

V médiách prebehla správa o vyčíňaní slovenského „heparínového“ vraha – i keď v tomto prípade vrah použil iné preparáty. Po prečítaní diskusii k tomuto článku- hlavne na českých serveroch, som sa rozhodol k napísaniu tohto blogu. Vrahovia z nemocníc zvyknú svoje konanie obhajovať akousi pomocou trpiacemu – a tento argument padá u časti publika – súdiac podľa hore zmienených debát, na úrodnú pôdu a dokonca otvára tému legálneho vraždenie pod umeleckým menom eutanázia (prideľovanie vzletných názvov je zvlášť populárne u rôznych zavrhnutiahodných činností – napr. zabitiu plodu sa hovorí – prerušenie tehotenstva – niečo ako prerušenie telefonátu,  znie to predsa humánnejšie…).

A teraz k samotnej podstate. Argument o pomoci nevyliečiteľne chorému v utrpení, sa často rozpadne hneď po preskúmaní prípadov obetí –  mnohí rozhodne nevyliečiteľne chorí neboli – ono totiž podstatou takéhoto konania nakoniec vždy sú psychopatické stavy samozvaného „spasiteľa“. Iste v nemocniciach ležia ľudia o ktorých súčasná medicína hovorí ako o nevyliečiteľne chorých a iste tam ležia ľudia s neznesiteľnými bolesťami, ktorí sú dokonca schopní prosiť o smrť – človek trpiaci obrovskou bolesťou je schopný uvažovať o čomkoľvek len aby ukončil svoje trápenie – veď na tomto princípe je založené mučenie pri výsluchoch. – Ale tak, ako priznanie vynútené mučením nemožno brať za relevantné, tak i želania trpiacich nemožno celkom posudzovať ako želania vykonané pri plnom vedomí.

A teraz sa zastavím pri kľúčovom pojme môjho príspevku – „nevyliečiteľne chorý „- tento pojem je veľmi zradný a myslím, že by sa v medicíne nemal vôbec používať. – To že v tomto momente nie je všeobecne známy postup k liečbe konkrétneho stavu neznamená, že daný stav nie je možné liečiť – možno o hodinu, možno o týždeň – možno o rok – nádej vždy je.

Ako  príklad uvediem besnotu. O tejto chorobe vám každý lekár na svete a každá lekárska kniha povie, že mortalita v rozvinutom štádiu je 100 percent a virus besnoty je jeden z najstaršie známych supersmrtiacich vírusov.

A predsa – v roku 2004 do detskej nemocnice v Milwaukee USA priviezli 15 ročnú Jeann s podozrením na rozvinutú besnotu – podozrenie sa po vyšetreniach potvrdilo a rodičia Jean boli postavení pred fakt, že je len otázkou času kedy v obrovskom utrpení ich dcéra skoná lebo bola „nevyliečiteľne chorá“ – každý kto videl smrť človeka napadnutého besnotou – metajúceho sa v putách, s penou na ústach v záchvatoch šialenstva vie o čom je reč. Ale rodičov ani na sekundu nenapadli nejaké nezmysli o eutanází, ale verili v zázrak. Ošetrujúci lekár Rodney Willoughby prisľúbil rodičom, že pomocou prístrojov bude udržovať ich dcéru pri živote tak dlho ako sa len bude dať a sám sa vrhol do zháňania informácii o tejto strašnej nemoci. Po tom ako všade narážal na info, že nie je známy žiadny prípad vyliečenia, rozhodol sa pre experiment – z poznatkov o nemoci vedel, že vírus napadá mozog a smrť nastáva vlastne zrútením celého systému na základe nezmyselných pokynov mozgu. Uviedol dievča do hlbokej kómy aby znížil vplyv mozgovej činnosti na telo a dúfal, že tak dá telu čas na to aby si vytvorilo protilátky a poradilo si s vírusom. Po niekoľkých dňoch v kóme sa naozaj začali protilátky v tele tvoriť a nakoniec bola choroba porazená – i keď po prebratí z kómy bolo dievča v stave, že sa muselo znova učiť jesť, rozprávať, či chodiť. Videl som dokument, v ktorom toto dievča vystupovalo a bolo naozaj šťastné, že žije.

A teraz si položme otázku – čo keby si nejaký psychopatický ošetrovateľ povedal, že veď ju čaká obrovské utrpenie a nakoniec aj tak zomrie.

Na záver len poviem, že prednedávnom prebehla v novinách správa, že touto metódou kombinovanou s podávaním séra sa podarilo zachrániť tretieho človeka na svete – nejakého chlapca v USA.

jeden z článkov o Jeann:

http://www.mymultiplesclerosis.co.uk/misc/jeannagiese.html

 

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477871x
Priemerná čítanosť článkov: 3793x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy