Založ si blog

Zlaté padáky alebo ako sa zlé na dobré obrátilo.

Niekoľko dní počúvame ako sa vláda verná svojmu programu rozhodla zatočiť s rozhadzovaním v štátnych podnikoch (samozrejme nezabudnú zdôrazniť, že najmä za predošlej vlády), ale všetci už akosi zabudli ako to začalo.

Každý kto sa trochu orientuje v problematike štátnych podnikov vie, že tradícia zlatých padákov, neúmerných benefitov (napr. osobný šofér  pre riaditeľa št. podniku s 200 zamestnancami, ktorý ho vozí z práce a do práce) a absurdne vysokých platov je tu už od roku 1989. A tak nominanti všetkých vládnych strán vrátane tých strán, ktoré sú dnes vo vláde, od roku 1989 potichu bohatli a cucali štátny rozpočet.  Pamätám si na prípad z konca 90-tych rokov v istom štátnom podniku, kde túžobne očakávali financie z ministerstva na nákup istého tovaru potrebného pre tento podnik a naraz peňazí nebolo – neskôr sa ukázalo, že nanešťastie v tom istom čase podnik opúšťal generálny riaditeľ a ekonomická riaditeľka a nezabudli si so sebou zobrať tučné odstupné.

A takto by to fungovalo aj naďalej, nebyť toho, že  sa istý redaktor zarazil nad čiastkou na odstupné pre nominanta  SaS a obrátil sa na p. Sulíka.

http://korzar.sme.sk/c/5751441/sulik-o-odstupnom-vedel-tyzden-vratit-ho-ziadal-az-vcera.html

Ten asi týždeň dumal, ako z toho von a potom ako manager pochopil, že keď už je to vonku (smola) dal by sa z toho vytĺcť politický kapitál, keďže jeho strana je v parlamente nová a preto sa jej nominanti ešte nestačili prisať na dojnú kravu zvanú štát a teda nemá čo stratiť, ale skôr získať. A tak dnes úderné slová počúvame najmä od nominantov SaS,  menovite napr. p. Galka – hoci ten by sa mal na ministerstve obrany venovať skôr otázkam obranyschopnosti a nie lúskať staré výplatné pásky – to je úloha ministerstva financií a rezort, ktorému stráženie štátnej pokladne primárne patrí – ministerstvo financii na čele s Miklošom, mlčí ako voš pod chrastou – prečo asi?

A tak sa táto vláda nechtiac stala bojovníčkou proti zlatým padákom – ale vďaka bohu aj za toto čaro nechceného, už bol naozaj čas s tým niečo urobiť.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 478008x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy