Založ si blog

Gangstri v bielych plášťoch 2. časť

Reakcie v diskusii pod mojim prvým článkom na túto tému, ma priviedli k rozhodnutiu napísať tento blog. Väčšina diskutujúcich mi vyčíta, že upieram právo lekárov na protest atď. atď., zjavne nepochopili nosnú myšlienku môjho článku. Nikde v článku som sa nezmienil o tom, že by nemohli protestovať, alebo snáď, že by som im nedoprial väčší plat.  Zásadný problém o ktorom pojednáva môj predchádzajúci článok – a prečo hovorím o gangstroch – je v článku zmienený – je to absolútne neprijateľné, amorálne správanie lekárov na konci štrajku, keď v momente, v ktorom vedeli, že sa nemá kto postarať o pacientov, sa ÚMYSELNE VYHLI nariadenej pracovnej povinnosti predložením FINGOVANÝCH PN a OČR, čím nielen pravdepodobne spáchali trestný čin, ale – a to predovšetkým VEDOME a ÚMYSELNE ohrozili pacientov, o to viac to platí o lekároch, ktorí predtým svoje výpovede stiahli – toto správanie je pre mňa morálne bahno a keďže sa v danej situácii ukázalo, že morálne hodnoty veľkej časti lekárov sú veľmi nízke, hrozí, že i v budúcnosti sa môžu správať ako nedôveryhodný partner pre rokovanie  a dokonca, že im nie je cudzie  ani vedomé porušeniu zákona aby presadili svoje požiadavky. A ponaučenie z toho plynúce je, že takejto situácii je nutné sa vyhnúť systémovým opatrením napr. ako som uviedol – transformáciou časti nemocníc na vojenské a privatizáciou ostatných a verte mi, že pred týmito udalosťami som bol odporcom privatizácie nemocníc.

A to sa ani nebudem zmieňovať o takých absurditách, ako je podmienka aby boli prijatí všetci späť – to je asi prvý krát v dejinách, keď zamestnanec rozhoduje o tom, koho má prijať zamestnávateľ do práce.?!?

Alebo vyhlásenie p. Vysolajského, že lekári sa vrátia hneď ako im to „zdravotný stav“ dovolí – takýto ľudia sa nám týmto verejne smejú do očí a mňa vytáča predstava, že takéto indivídum je, či bude platené aj z môjho zdravotného poistenia.

A verte mi, že poznám názory niektorých lekárov, ktorí  ťahali 48 hodinové služby, pretože im ležal na srdci osud pacientov, zatiaľ čo ich rádoby kolegovia zanechali pacientov osudu a podľa pokynov LOZ „trávili čas s rodinou“. A za skutočnú nehoráznosť považujem vyjadrenie jedného odborára, že veď nakoniec sa nikomu (z pacientov) nič nestalo.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 478339x
Priemerná čítanosť článkov: 3796x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy