Založ si blog

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá.

Tak si povedzme ako je to naozaj.

  1. Putin povedal, že s zemným plynom začneme,  tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy.
  2. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm,  nemáme záujem o platbu v € a v $ v princípe,

Rusko nechce za plyn € a $ pretože tie mu šli na účty v EU kde mu ich zmrazovali, takže nakoniec nedostalo nič a zároveň € a $ nepovažuje za meny budúcnosti.

Čo sa týka samotnej výmeny € a $ za ruble na účte v gazprom banke ten istý ekonóm sa vyjadril, že Rusko si vyhradzuje právo transakciu odmietnuť resp. určí kurz.

Pre Rusko je zaujímavý len jeden spôsob platby: dovezte nám do Ruska zaujímavý tovar, my vám zaň zaplatíme rubľami a tie môžete minúť za plyn.

Ak toto EU nechce, Rusko pristúpy k tzv. Stalinskému modelu tzn. barter tovar za tovar.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Imunita po prekonaní kovidu je násobne silnejšia a dlhodobá.

26.11.2021

Veľmi zaujímavé výsledky priniesli české údaje o pacientoch hospitalizovaných v tejto vlne kovidu. Z 5886 hospitalizovaných so stredným a ťažkým priebehom kovidu je len 84 reinfekcii, teda ľudí, ktorí v minulosti mali kovid! To je menej ako 1,5%. Pričom napr. zaočkovaných z hospitalizovaných je 2669 čo je cca 45%. Z uvedeného je jasné, že protilátky získané prekonaním [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477781x
Priemerná čítanosť článkov: 3792x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy