Založ si blog

Ako sa dedinka Nemšová stala súčasťou americkej propagandy.

V rokoch 1950-60 sa milióny Američanov účastnili  „Radio Free Europe’s Crusade for Freedom.“ Križiackej výpravy proti komunizmu, podpisovali „Freedom Scrolls“ a „Freedom Grams,“ účastnili sa pochodov, a prispievali „Truth Dollars“ na výstavbu vysielačov rádia Slobodná Európa. Pretože vraj „pravda je najväčší nepriateľ komunizmu“. V tejto kampani noviny naprieč USA priniesli v roku 1951 ukážku z vysielania Rádia. V relácii „all this we know“ odvysielala Slobodná Európa mená “ nebezpečných agentov a informátorov“. Jedna z vlajkových správ tejto kampane znela “ Identifikovaní vrahovia. Komunistický funkcionár Fraňo, je osobne zodpovedný za zavraždenie katolického kňaza v Nemšovej (Československo). Fraňovi agenti vylákali kňaza pod zámienkou pomazania a na ceste ho ubodali.“ Túto ukážku uvádza aj kniha ktorá vyšla v roku 2010.

Faktom je, že v Nemšovej (vtedy dedinka, dnes mesto) nikdy žiadneho farára nezavraždili. V rokoch 1942-54 pôsobil v Nemšovej farár Jozef Kianička ( zomrel na dôchodku v roku 1956).

 

Dobová tlač:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kniha z toku 2010

 

 

 

 

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 476686x
Priemerná čítanosť článkov: 3783x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy