Založ si blog

Veľký pochod na podporu Kaddafiho v Harleme USA

V týchto dňoch sme svedkami narastania občianskej nespokojnosti v USA s politikou USA v Líbyi, ktorá veľmi pripomína hnutie proti vojne vo Vietname. Americkí černoši a muslimovia sa spájajú na podporu Kaddafiho Líbye, ktorú považujú za vzorovú krajinu pre pokrok v Afrike. http://www.millionsmarchharlem.com/event/august-13-2011-harlem-millions-march .

 Louis Farrakhan predniesol na obrovskom zhromaždení v Harleme veľmi zaujímavý prejav v ktorom porovnal situáciu v USA a v Líbyi, hovoril o tom aký je prístup k možnosti zamestnať sa v USA a v Líbyi, o prístupe k zdravotnej starostlivosti a vzdelaniu v USA a v Líbyi, o tom koľko peňazí dáva Kaddáfiho Líbya na rozvoj Afriky a prečo ho USA a niektoré imperiálne európske štáty považujú za nepriateľa, ktorý ohrozuje ich záujmy v Afrike.

V prejave napríklad kladie otázky, koľko majú ľudia v Líbyi prospechu z ropy a koľko majú obyčajní občania v USA prospechu zo zisku spoločností Shell a podobných. Hovorí o tom, že v Kaddáfiho Líbyi nie sú bezdomovci a ľudia žijúci pod mostami. Hovorí o tom, že v Bengázii proti Kaddafimu protestujú lekári, právnici a pod. a pýta sa – kto im v Afrike umožnil zdarma vzdelanie, ktoré majú?

Hovorí o tom, že vláda USA nie je pre ľudí, nie je ich, ale je to vláda bohatých pre bohatých.

časť prejavu (v angličtine)

http://www.youtube.com/watch?v=hDUQjLywTRI

celý viac ako hodinový prejav (v angličtine):

http://noi.org/webcast/MillionsInHarlem/index.shtml

skutočne veľmi zaujímavý prejav mapujúci situáciu v USA a fakt, že americkí černosi považujú Kaddafiho za nádej pre Afriku. A nádej pre spoločnosť vo svete v boji proti kultu zlatého teľaťa ovládajúceho západnú civilizáciu.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477188x
Priemerná čítanosť článkov: 3787x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy