Založ si blog

Zlaté padáky alebo ako sa zlé na dobré obrátilo.

Niekoľko dní počúvame ako sa vláda verná svojmu programu rozhodla zatočiť s rozhadzovaním v štátnych podnikoch (samozrejme nezabudnú zdôrazniť, že najmä za predošlej vlády), ale všetci už akosi zabudli ako to začalo.

Každý kto sa trochu orientuje v problematike štátnych podnikov vie, že tradícia zlatých padákov, neúmerných benefitov (napr. osobný šofér  pre riaditeľa št. podniku s 200 zamestnancami, ktorý ho vozí z práce a do práce) a absurdne vysokých platov je tu už od roku 1989. A tak nominanti všetkých vládnych strán vrátane tých strán, ktoré sú dnes vo vláde, od roku 1989 potichu bohatli a cucali štátny rozpočet.  Pamätám si na prípad z konca 90-tych rokov v istom štátnom podniku, kde túžobne očakávali financie z ministerstva na nákup istého tovaru potrebného pre tento podnik a naraz peňazí nebolo – neskôr sa ukázalo, že nanešťastie v tom istom čase podnik opúšťal generálny riaditeľ a ekonomická riaditeľka a nezabudli si so sebou zobrať tučné odstupné.

A takto by to fungovalo aj naďalej, nebyť toho, že  sa istý redaktor zarazil nad čiastkou na odstupné pre nominanta  SaS a obrátil sa na p. Sulíka.

http://korzar.sme.sk/c/5751441/sulik-o-odstupnom-vedel-tyzden-vratit-ho-ziadal-az-vcera.html

Ten asi týždeň dumal, ako z toho von a potom ako manager pochopil, že keď už je to vonku (smola) dal by sa z toho vytĺcť politický kapitál, keďže jeho strana je v parlamente nová a preto sa jej nominanti ešte nestačili prisať na dojnú kravu zvanú štát a teda nemá čo stratiť, ale skôr získať. A tak dnes úderné slová počúvame najmä od nominantov SaS,  menovite napr. p. Galka – hoci ten by sa mal na ministerstve obrany venovať skôr otázkam obranyschopnosti a nie lúskať staré výplatné pásky – to je úloha ministerstva financií a rezort, ktorému stráženie štátnej pokladne primárne patrí – ministerstvo financii na čele s Miklošom, mlčí ako voš pod chrastou – prečo asi?

A tak sa táto vláda nechtiac stala bojovníčkou proti zlatým padákom – ale vďaka bohu aj za toto čaro nechceného, už bol naozaj čas s tým niečo urobiť.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477633x
Priemerná čítanosť článkov: 3791x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy