Veľký pochod na podporu Kaddafiho v Harleme USA

14. augusta 2011, radoslav, Nezaradené

V týchto dňoch sme svedkami narastania občianskej nespokojnosti v USA s politikou USA v Líbyi, ktorá veľmi pripomína hnutie proti vojne vo Vietname. Americkí černoši a muslimovia sa spájajú na podporu Kaddafiho Líbye, ktorú považujú za vzorovú krajinu pre pokrok v Afrike. http://www.millionsmarchharlem.com/event/august-13-2011-harlem-millions-march .

 Louis Farrakhan predniesol na obrovskom zhromaždení v Harleme veľmi zaujímavý prejav v ktorom porovnal situáciu v USA a v Líbyi, hovoril o tom aký je prístup k možnosti zamestnať sa v USA a v Líbyi, o prístupe k zdravotnej starostlivosti a vzdelaniu v USA a v Líbyi, o tom koľko peňazí dáva Kaddáfiho Líbya na rozvoj Afriky a prečo ho USA a niektoré imperiálne európske štáty považujú za nepriateľa, ktorý ohrozuje ich záujmy v Afrike.

V prejave napríklad kladie otázky, koľko majú ľudia v Líbyi prospechu z ropy a koľko majú obyčajní občania v USA prospechu zo zisku spoločností Shell a podobných. Hovorí o tom, že v Kaddáfiho Líbyi nie sú bezdomovci a ľudia žijúci pod mostami. Hovorí o tom, že v Bengázii proti Kaddafimu protestujú lekári, právnici a pod. a pýta sa – kto im v Afrike umožnil zdarma vzdelanie, ktoré majú?

Hovorí o tom, že vláda USA nie je pre ľudí, nie je ich, ale je to vláda bohatých pre bohatých.

časť prejavu (v angličtine)

http://www.youtube.com/watch?v=hDUQjLywTRI

celý viac ako hodinový prejav (v angličtine):

http://noi.org/webcast/MillionsInHarlem/index.shtml

skutočne veľmi zaujímavý prejav mapujúci situáciu v USA a fakt, že americkí černosi považujú Kaddafiho za nádej pre Afriku. A nádej pre spoločnosť vo svete v boji proti kultu zlatého teľaťa ovládajúceho západnú civilizáciu.