Politický humor včera a dnes.

5. marca 2011, radoslav, Nezaradené

Za  socializmu boli veľmi populárne tzv. politické vtipy, v ktorých si občania robili srandu z politikov a situácie v krajine. Tento druh humoru sa postupne po 89-tom  vytratil a zdá sa že aj otočil o 180 stupňov. Dnes si totiž srandu nerobia ľudia z politikov, ale politici z ľudí. Lídrami tohto druhu humoru sa po nástupe novej vlády stali predovšetkým premierka Radičová (jej žarty o tom, že nebudú prepúšťať, či privatizovať sú nezabudnuteľné) a predseda parlamentu Sulík, ktorý  okrem špecifického humoru má aj  schopnosťou zosmiešniť sám seba, resp. úrad ktorý zastáva.

V poslednom čase sa do čela tejto hitparády vtipov derie minister Fígeľ, vážnym kandidátom sa stal najmä po prezentácii dvoch obzvlášť vydarených vtipov . Prvý – o tom ako daruje byt na charitu a najnovší, ktorý je vážne dobrý – „Prepúšťaním zachraňujeme pracovné miesta“. Ostáva len dúfať, že rovnako ako ich predchodcovia aj Fígeľ a spol. súťažia tiež ako voľakedy o zlatú mrežu.

A na záver jeden čerstvý z USA, kde to ešte stále platí aj opačne tzn. ľudia si robia vtipy z politikov a politickej situácie.

Hovorí  jeden Američan druhému

„Once we had Reagan, Johnny Cash and Bob Hope.
Now we have Obama, no Cash and no Hope.“