Založ si blog

9000 amerických vojakov smeruje do Izraela

USA spolu s Izraelom pôvodne ohlasovali spoločné cvičenie  „Juniper Stallion 2012“, na ktorom sa mala predovšetkým precvičovať schopnosť obrany proti útoku raketami na územie Izraela. Toto cvičenie bolo premenované na „Austere Challenge 12“ a podľa vyjadrenia veliteľa  cvičenia, generála vzdušných síl Franka Goreca nejde už ani tak o cvičenie ako o umiestnenie 9000 amerických vojakov – predovšetkým letcov, námorníkov, pracovníkov osádok protiraketovej obrany a členov špionážnej služby, ktorých cieľom bude podľa zdrojov z vnútra – útok na iránske jadrové zariadenia v prípade potreby alebo reakcia na akékoľvek hrozby. K jednotkám sa má pripojiť aj USA lietadlová loď. Oznámeniu z 5. januára o umiestnení USA jednotiek v počte cca 9000 mužov predchádzalo stretnutie ministrov obrany USA, Izraela a Veľkej Británie vo Washingtone. Podľa info, ktoré preniklo z rokovania je Veľká Británia pripravená zaútočiť na Irán, ak Irán uzavrie Hormúzsky prieliv. Jednotky USA by mali zotrvať na mieste do konca roku. Súčasťou spoločného cvičenia je aj prítomnosť USA dôstojníkov vo veliacich centrách izraelskej armády IDF a zároveň prítomnosť izraelských dôstojníkov vo veliacom stredisku US European Command-EUCOM  na americkej základni v Nemecku.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477090x
Priemerná čítanosť článkov: 3786x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy