Založ si blog

Slovenská delegácia prišla do Sýrie!

Informačná kampaň v médiách o situácii v Sýrii silne pripomína kampaň, ktorá predchádzala útoku NATO na Líbyu pod pláštikom rezolúcie BR OSN. Vzhľadom na zjavnú jednostrannosť informácii,“dobrí, bezbranní demonštranti – zlá, krvilačná vláda“,  rozhodli sa skupina ľudí zo Slovenska vycestovať do Sýrie a priamo na mieste zistiť informácie o tom, čo sa v Sýrii deje.

 Samozrejme, všetky informácie treba brať kriticky, ale čím viac zdrojov a informácii, tým lepšia šanca urobiť si pravdivý obraz o udalostiach. A preto vám prinášam prvé informácie „z druhej strany barikády“. Na nasledujúcom videu máte možnosť vidieť vyjadrenie vedúceho delegácie, pána Jozefa Hrdličku (predsedu komunistickej strany Slovenska), prekladateľa mu na videu robí Jala Suleiman (podpredseda KSS):

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7X1ebXiS9Kk

 

 Členovia slovenskej delegácie v pondelok navštívili zranených vojakov a príslušníkov bezpečnostných zložiek v nemocnici v Damašku. Odovzdali im kvety na znak solidarity a ocenenia obety, ktorú vojaci vykonali pre zachovanie stability a bezpečnosti v krajine. Vedúci delegácie, Jozef Hrdlička pre agentúru SANA povedal, že je zhrozený z toho čo videl, pretože vidieť to naživo je niečo úplne iné ako pozerať správy v TV. Ako povedal, toto sú príslušníci armády, zranení ozbrojenými teroristami, narážajúc tak na mediálny obraz vytváraný v zahraničí o bezbranných civilistoch napádaných armádou. Ostatní členovia delegácie zdôraznili, že na rozdiel od zavádzajúceho info v médiách, ktoré hovoria o pokojných demonštrantoch napádaných armádou, sa mali možnosť na vlastné oči presvedčiť, že obeťami sú príslušníci bezpečnostných zložiek napádaní ozbrojenými skupinami teroristov.

 zopár obrázkov pre ilustráciu, zdroj:  FB stránka  Syria سورية

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pohreb 17 príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorí padli v bojoch proti ozbrojeným skupinám v okolí Homs, Daara, Idleb a Damascus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pohreb 13 príslušníkov armády, ktorí padli v oblasti Homs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbrane zhabané počas policajných akcii.

Zbrane prúdia do Sýrie najmä z Turecka (členskej krajiny NATO) a Libanonu. V Turecku sú výcvikové tábory pre „Sýrsku oslobodzovaciu armádu“, sú správy, že akcii sa zúčastňujú aj „revolucionári“ z Líbye.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477265x
Priemerná čítanosť článkov: 3788x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy