Založ si blog

Prehľad situácie v Líbyi.

V Tripolise prebiehajú boje v jednotlivých okrskoch – na jednej strane domobrana, členovia polície a armády, na druhej strane rebeli, medzi ktorými, podľa ruského zdroja v Tripolise sa stále viac objavujú bojovníci, ktorí podľa oblečenia a reči pochádzajú pravdepodobne z Pakistanu alebo Afganistanu.

V neustále bombardovanej Sirte trpiacej nedostatkom potravy a  elektriny,  obrancovia stále odrážajú výpady rebelov a dokonca vraj rozšírili priemer obranného kruhu okolo mesta.

 V Bani Walid – bašte kmeňa Warfala sa pripravujú, potom ako stroskotali aj posledné rokovania a mesto sa odmietlo vzdať rebelom, na útok rebelov. Doteraz sa do mesta snažili dostať len malé útočné skupiny prepravované k mestu vrtuľníkmi NATO. Obrancom sa podarilo všetky diverzné skupiny zničiť, zostrelili 2 vrtuľníky a jeden bezpilotný Predátor. 

Podľa zdroja z Británie, sa do vlasti vracia 173 príslušníkov 22. regimentu – SAS. Podľa rovnakého zdroja asi 35 členov SAS bolo zabitých v bojoch s Kaddáfiho lojalistami.

 PS: po internete sa šírili v pondelok správy, že v odvete za aktívnu účasť Katarských síl v Líbyi, bol na Katarského Emira spáchaný atentát, pri ktorom mal byť zranený a 8 členov jeho sprievodu zabitých, včera sa šírila správa, že zraneniu v nemocnici podľahol. Rodina Emira Sheikha Hamada bin Khalifa al-Thani v oficálnom stanovisku takéto tvrdenia odmietla.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477527x
Priemerná čítanosť článkov: 3790x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy