Založ si blog

Aktuálne z Líbye III. časť

Podľa posledných správ v centre povstalcov Bengházíí prebiehajú zúrivé boje medzi príslušníkmi kmeňov Obeidat, Warfala a príslušníkmi oddielov verných zabitému generálovi Younisovi na jednej strane a rebelmi podliehajúcimi dočasnej vláde spolu s žoldniermi z Francúzska a Anglicka na druhej strane. Oddiely verné dočasnej vláde podľa týchto správ podporujú v boji vrtuľníky NATO a vojaci z Kataru.

Na tomto videu z ulíc Bengházii vidno v čase 11:24 katarský transportér:

http://www.youtube.com/watch?v=7HZd9mvjHq0

 

Podľa informácii na tomto videu zahraniční novinári opustili Bengházii a v súčasnosti je ťažké získať presné informácie o tom čo sa tam deje iba počuť zvuky intenzívnych bojov. Najnovšia správa hovorí o tom, že príslušníci kmeňa Obeidat,ktorí donedávna bojovali na strane rebelov,  uniesli z Bengházii 15 vysokopostavených príslušníkov NATO a ako podmienku ich prepustenia žiadajú ukončenie náletov NATO na Líbyu – na videu v čase 8:35 :

http://www.youtube.com/watch?v=fmY9lDPorNI

 Po nočnom bombardovaní mesta Zlitán, po neúspešnom pokuse rebelov obsadiť ho, ostali v ruinách niektoré stavby, pričom v jednom dome bomby NATO zabili celú rodinu, vrátane detí.:

http://www.youtube.com/watch?v=Nycrs_Bo5uE

Na nasledujúcom videu z pred pár dní vidno kolóny tankov rebelov presúvajúce k mestu Brega, zaujímavosťou sú veľké oranžové plachty na vežiach tankov a korbách nákl. áut, ktoré slúžia k tomu aby ich lietadlá NATO rozpoznali z výšky a nenapadali ich v domnení, že sú to kolóny Kaddafiho armády.:

http://www.youtube.com/watch?v=pK2_Y_2NckQ

 

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477087x
Priemerná čítanosť článkov: 3786x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy