Založ si blog

Radičová a Temný pán

Pred voľbami sme deň čo deň  počúvali ako nás vláda a osobne Róbert Fico vlečie do Grécka a to rovno po širokorozchodnej trati.  Radičová a spol. urobili z neho predstaviteľa temnej strany sily, proti akému by mal strach bojovať aj Obi Wan Kenobi.  Po voľbách  každé diletantstvo nového osadenia ministerstiev bolo prekričané zúfalým krikom „Lebo Fico!“ a tak napr. minister obrany ak práve nebol  na dovolenke na neznámom mieste, mohol v pokoji rátať ponožky vo vojenských skladoch a objavené rozdiely hlásať do sveta na tlačových konferenciách, hoci človek neznalý pomerov by sa mohol domnievať , že preverovania hospodárenia na ministerstvách je úlohou ministerstva financií a minister obrany by skôr mal sedieť nad taktickými plánmi, či pozorovať schopnosť jednotlivých druhov vojsk kooperovať na spoločných cvičeniach.

Ale to bol len začiatok, dnes sa podľa slov pani Radičovej  proti snahám  tejto vlády o blaho pospolitého ľudu postavilo monštrum tisíc krát silnejšie – akási temná sila globálneho zdražovania.

A tak z jej úst počujeme, že nie to že táto vláda zdvihla DPH z 19 na 20%, že nie to , že táto vláda zrušila zvýhodnenie tzv. červenej nafty používanej poľnohospodárskou  technikou, ani zvýšenie dane z palív, či poplatkov za skladovanie PHM, ktoré viedlo k okamžitému zdraženiu nafty používanej k rozvozu všetkého tovaru o 6 centov na začiatku roka, ani zrušenie 6 % DPH na predaj z dvora, ktoré malo pomôcť domácim producentom, ba ani uvoľnenie rúk regulačným úradom, nie je tou pravou príčinou zdraženia potravín v SR, ale je to akási sila spoza našich hraníc.

Argument podobný tomu, ktorý sprevádza každé zdraženie palív v SR, kde sa ako dôvod uvádza cena ropy BRENT, či ropy z perzského zálivu, hoci palivo predávané v strednej Európe je najčastejšie vyrábané z ropy vyťaženej v Rusku, či jeho susedných krajinách.

A tak čakám, že ako pôvodcu temnoty, ktorá sa začína rozprestierať nad Slovenskom, pani Radičová už čoskoro obviní Temného pána Saurona, – v takom prípade verím, že sa sama ponúkne, že zanesie prsteň osobne do Mordoru, do Hory Osudu, ale na rozdiel od osudu, ktorý stretol Froda, po skúsenostiach s touto vládou dúfam, že sa z tej výpravy nevráti.

Zákaz propagácie týrania zvierat.

06.03.2023

Je najvyšší čas zakázať propagáciu aktivít, ktoré vedú k týraniu zvierat. Jednou takou je propagácia sloních kempov s jazdou na slonoch cestovnými kanceláriami. Aby sa slon mohol používať na vozenie turistov na chrbte, resp. predvádzanie cirkusových čísiel, musí v mladosti prejsť procedúrou „zlomenia“ tzv. pahjann. Pri tomto procese je mladý slon oddelený od matky [...]

Ako je to s platbou za plyn v rubľoch.

04.04.2022

V tv počúvame rôzne verzie a že vraj nám pomôže jednotný postup EU a blá blá. Tak si povedzme ako je to naozaj. Putin povedal, že s zemným plynom začneme, tzn. budú nasledovať ďalšie produkty : umelé hnojivá, ropa, pšenica, rôzne kovy. Putin povedal, záväzky v € a $ sú difóltne, tzn. ako upresnil jeden ruský ekonóm, nemáme záujem o platbu v € a v $ v [...]

Pfizer ani Moderna ešte neukončili klinické testy.

28.11.2021

Vo svetle aktuálnej snahy o zavedenie povinného očkovania je dobré si pripomenúť pár zásadných informácii. Obe vakcíny využívajúce novú, dlhodobo nepreverenú technológiu mRNA, sú v EU schválené ako experimentálne v tzv. conditional marketng authorisation režime, čiže podmienenom režime na jeden rok. Vakcíne od Pfizeru vyprší autorizácia 20.12.2021 a Moderne [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 126
Celková čítanosť: 477389x
Priemerná čítanosť článkov: 3789x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy